Začněte odebírat novinky a získejte 5% slevu na první nákup!

Dětské postele a postýlky

Dětská postýlkadětská postel a postel studentská, hrají v interiéru velkou roli, jelikož se jedná o jediný nábytkový prvek, který je umístěn v každém dětském či studentském pokoji. Délka spánku se během života dítěte mění. Novorozenec prospí až 18 hodin denně, postupně se doba spánku zkracuje, přičemž se ustálí přibližně ve třech letech na deseti hodinách. Tento čas je věnovaný spánku až do deseti let dítěte, kdy se začne opět snižovat až na osm hodin, které jsou doporučeny k odpočinku dospělého člověka. Dětská postel musí být přizpůsobena věku dítěte, jelikož požadavky na konstrukci, materiály a vzhled se s věkem mění. 

Dětské postýlky 0-3 roky

Konstrukce postýlky musí být dostatečně pevná, stabilní, všechny exponované a vyčnívající části musí být zaoblené, všechny konstrukční otvory chráněné krytkami. Použité barvy a laky zdravotně nezávadné, odolné vůči otěru a působení slin. Minimální rozměr lehací plochy je 125 x 70 cm, matrace dostatečně tuhá. Vzdálenost mezi matrací a horní hranou bočnice minimálně 60 cm. Mezery mezi svislými příčlemi 4 - 6,5 cm.

Dětské postele 3-13 let

Dostatečná rázová pevnost - v tomto věku postel slouží nejen k odpočinku, ale i k zábavě. Matrace tužšího typu. Bezpečná konstrukce (oblení, otvory, výčnělky dle norem). Pro dítě atraktivní postel (například postel loď nebo postel auto) usnadňuje přechod z postýlky do dětské postele a do samostatného dětského pokoje. Součástí těchto postelí je i zábrana proti pádu, kterou ze začátku u klasických dětských postelí doporučujeme nainstalovat.

Studentské postele 13-24 let

V období dospívání se mění i požadavky na studentský nábytek. Postel je ústředním prvkem celého studentského pokoje - je využívána ke spánku, ale také jako pohovka, ke čtení knih, práci s notebookem, sledování televize, atd.. Vzhledem k těmto aspektům bychom měli volit širší postel, a to i na úkor volného prostoru ve studentském pokoji. Konstrukci a matraci volíme dle tělesné konstituce jedince.