Začněte odebírat novinky a získejte 5% slevu na první nákup!

Pokoj pro školáka

Dětský pokoj musí respektovat požadavky dítěte, o tom není pochyb, jak se ale vyrovnat se změnami potřeb dítěte a s tím spojenými měnícími se nároky na funkci dětského pokoje? Nejzapeklitější z pohledu zařizování pokojíčku je přechod dítěte z předškolního věku do období mladšího školního věku a s ním spojenými novými povinnostmi.

Dětský pokoj, který jste před lety pečlivě zařizovali, je nutné doplnit o další funkční zónu a vytvořit tak pracovní prostor vhodný k učení a dalším školním činnostem. Základem je bezpochyby psací stůl a vhodná židle. Ideální je pořídit dítěti nastavitelný, rostoucí nábytek, kterým zajistíte správnou výšku sedáku a ideální sklon opěrky a tím i zdravé držení těla během učení. Dle barevných preferencí si můžete vybrat z několika typů.

psacího stolu je důležitá nejen samotná koncepce stolu – velikost pracovní desky, úložné prostory, ale i jeho orientace v prostoru pokoje. Stůl by měl stát u okna kvůli osvětlení, pravákovi by mělo světlo na pracovní desku dopadat zepředu nebo zleva, levákovi zprava. Výška a sklon pracovní desky by měl odpovídat výšce dítěte, ideální je opět polohovatelný nábytek – například dětský rostoucí stůl od Čilka. Psací stoly od Čilka jsou ve většině případů navrženy tak, aby na ně bylo možné umístit policový nástavec, čím ušetříte mnoho času i starostí při vymýšlení úložných prostor.

Školní potřeby by ovšem ze školákova pokoje určitě neměly vytlačit hračky. Hračky dokážou výborně rozvíjet motorické schopnosti, fantazii i sociální cítění, proto se skvěle hodí i jako pomůcka při učení, které samozřejmě není jen otázkou školních lavic, ale hlavně rozvoje v prostředí domova.

stul-flora