Začněte odebírat novinky a získejte 5% slevu na první nákup!

Jak zařídit dětský pokoj

Při výběru dětského nábytku je důležité držet se několika pravidel, aby jste pro svoje milované ratolesti vytvořili vhodné prostředí v interéru. Pojďme se tedy podívat, jak zařídit dětský pokoj.

1. Kvalita

Zda je dětský nábytek kvalitní, poznáte do určité míry na první pohled - tuhost kostrukce, stabilita, povrchová úprava, snadná a tichá manipulace pohyblivých částí (zásuvky, dvířka). Dalším znakem jsou certifikace nábytku. Jedná se o objektivní posouzení kvality třetí nezávislou osobou. Získal-li produkt německý certifikát GS, pak se můžete spolehnout na jeho vysokou kvalitu. Také kladné reference příbuzných a známých Vám jsou nápomocny při rozhodování, kde dětský pokoj pořídit.

2. Bezpečnost

Pokud splníte bod jedna, můžete si odškrtnout i bod dvě. Je-li dětský nábytek kvalitní (byly použité zdravotně nezávadné a kvalitní materiály, konstrukce odpovídá normám - tuhost, pevnost, stabilita, oblení hran, žádné výčnělky či nebezpečné otvory), potom nemusíte pochybovat ani o jeho bezpečnosti.

A - pokoj 16 m2 pro dvě děti do šesti let, velká hrací plocha B - stejný pokoj uspořádaný pro dvě děti školou povinné (studenty)

 

3. Cena

Mnohdy velice důležitý faktor při rozhodování rodičů. Zde mějte na paměti, že opravdovou cenu nábytku do dětského pokoje získáte poměrem cena/výkon. Levnější nábytek totiž budete pravděpodobně nuceni za pár let obměnit. Nadčasový a funkční dětský nábytek tedy nakonec stojí méně, jelikož dětem vydrží až do studentských let. Pokud jsou na Vaše finanční možnosti celkové pořizovací náklady příliš vysoké, vybavujte interiér postupně a dle potřeby. Malým dětem nejdříve postačí postel a skříň, později dokoupíte psací stůl a další úložné prostory.

4. Velikost pokoje

Dětem bývá často přidělen nejmenší pokoj v interiéru, přičemž si rodiče mnohdy neuvědomují, že v oněch cca 10 m2 bude sice jedno malé dítě, ale tomu možná brzy přibyde sourozenec, časem z nich budou teenageři, kteří už potřebují každý svoje soukromí. Navíc se zde prolínají tři funkční zóny - spací, pracovní a společenská. Dobře tedy zvažte, který z pokojů dětem věnujete. Barvy Vám pomohou interiér opticky zvětšit a prosvětlit (pozor na syté odstíny, používat jen na malých plochách, např. na doplňcích).