Začněte odebírat novinky a získejte 5% slevu na první nákup!

Jak zařídit dětský pokoj pro kluky: Tři fáze pro různá věková období

Zařizování nábytku do dětského pokoje pro kluky je vzrušující, ale náročný úkol. Jakmile si uvědomíte, že vaše dítě roste a jeho potřeby se mění, je čas na přizpůsobení prostoru tak, aby byl funkční a příjemný zároveň. V tomto článku vám představíme tři fáze zařizování dětských pokojů pro kluky: pro miminko, školáka a staršího studenta.

Pokoj pro miminko kluka

Pro malého kluka je důležité vytvořit klidné a bezpečné prostředí, které podněcuje jeho rozvoj a pohodu. Dětské pokojíčky pro kluky můžete vybavit jemnými a relaxačními barvami, jako je světle modrá nebo zelená, které podporují klidnou atmosféru. Nábytek můžete zvolit buď neutrální bílý např. z kolekce Baby Cotton nebo například v přírodním dekoru dubu z řady Mocha Baby. Kompromisem mezi těmito dvěma kolekcemi je řada Natura Baby, která kombinuje čistě bílý dekor s prvky v dubovém dekoru. Skvělou vychytávkou jsou rostoucí postýlky, které díky rozložitelnosti na větší lůžko mohou dětem vydržet od narození až do školního věku.

20.30.1022.00-03

Je důležité dbát na několik základních pravidel při umisťování postýlky. Ideálním místem pro umístění dětské postýlky v pokoji je blízko dveří. Tato poloha umožňuje rychlý přístup k dítěti. Je vhodné neumisťovat postýlku příliš blízko okna nebo topení kvůli teplotě v okolí postýlky. Zvažte také přidání úložných prostor pod postýlku, abyste využili každý centimetr dětského pokoje pro kluka. Je součástí rostoucích postýlek a k některým menším se dá pořídit zvlášť.

Pokoj pro školáka

Pro školáka je důležité vytvořit inspirativní a organizovaný prostor, který podněcuje učení a kreativitu. Nábytek pro kluky by měl být praktický a moderní. Barevné ladění můžete doplnit o živé a energické barvy, jako je žlutá nebo oranžová, které podporují bdělost a aktivitu. Pokojíček můžete zařídit tématickým nábytkem například ve stylu piráta nebo malého závodníka, který zaručeně každého okouzlí na první dojem. V případě, že chcete, aby nábytek dítěti vydržel až do dospělosti, je vhodné volit neutrálnější nábytek, například kolekci Trio, která decentně kombinuje odstíny modré a dekor běleného dubu.

20.02.1370-002

Pokoj pro staršího studenta

Pro staršího studenta je důležité vytvořit multifunkční prostor, který podporuje jeho nezávislost a osobnost. Dětský nábytek pro kluky by měl být přizpůsobitelný a moderní. Barevné ladění může být neutrálnější, aby lépe vyhovovalo jeho proměňujícím se preferencím. Pokud preferujete neutrální ale zároveň příjemně útulný prostor, prohlédněte si kolekci Modera, která kombinuje bílý a dřevěný dekor. Moderní kombinaci černého a dřevěného dekoru nabízí kolekce Black, kterou jistě každý kluk ocení. Pokud by černé bylo málo, máme v nabídce také kolekci Dark Metal, která kombinuje několik tmavých dekorů s ocelovými černě lakovanými prvky.

20.50.096+

V každé fázi zařizování dětského klukovského pokoje je důležité brát v úvahu potřeby a preference vašeho dítěte, a také prostorové možnosti, které máte k dispozici. S trochou plánování a kreativity můžete vytvořit prostor, ve kterém se vaše dítě bude cítit šťastné, pohodlné a inspirované.