Začněte odebírat novinky a získejte 5% slevu na první nákup!

Jak může dětský pokoj přispět ke zdravému vývoji dítěte

Prostředí, ve kterém dítě vyrůstá, výrazně ovlivňuje jeho tělesný, pohybový a duševní vývoj. Je proto důležité znát a respektovat alespoň základní pravidla. Obecně platí, že vývoj dítěte je složitý a dlouhodobý proces, který probíhá nejintenzivněji v prvních letech života dítěte. Pokud mluvíme o prostředí, tak dětský pokoj a jeho vybavení sehrává pravděpodobně nejvýznamnější roli při vývoji dítěte.

nabytek-pro-zdravy-vyvoj-ditete-montes-natural

Jak může vybavení, barvy a rozestavění nábytku v dětském pokoji ovlivnit vývoj dítěte?

  • Asymetrický přístup - v případě umístění dětské postýlky jednou stranou ke zdi, přistupujete k dítěti vždy jen z jedné strany. Pokud tedy nemáte jinou možnost umístění postýlky, pravidelně polohujte dítě v postýlce tak, aby se strany střídaly.
  • Dostatek pevných opěrných bodů - často používaná plovoucí podlaha klouže a malé dítě, které leze po čtyřech a snaží se stoupat, tak nemá pevné body, o které může opřít ruce a nohy. Dobrým řešením je třeba kusový dětský koberec nebo pěnové puzzle.
  • Uspořádání dětského pokoje - řád a pořádek v okolí dítěte je velmi silnou motivační složkou pro rozvoj řeči a získávání koordinace pohybů. Je-li v dětské pokoji vše uspořádané, dítě v klidu přechází od jedné činnosti k druhé. Vývojové pomůcky, hračky nebo i oblečení umístěné v nízkých poličkách, zásuvkách nebo dětských skříních je lákají ke zkoumání a opakování procvičování jednotlivých dovedností.
  • Barvy v dětském pokoji - hlavním impulzem pro správný výběr odstínu barvy je pohlaví a věk dítěte. V pokojích pro nejmenší děti se obecně doporučují pastelové odstíny, které navodí příjemnou atmosféru a v pokoji nejsou zvlášť výrazné. U větších dětí již tato zásada neplatí a barvy pak volíme hlavně podle povahy dětí a jejich zálib.

Nábytek Čilek  je navržen a vyráběn s ohledem na všechna specifika každého jednotlivého období vývoje dítěte od narození až po dospívání. Na našem webu najdete kategorie nábytku, které odpovídají všem obdobím vývoje dítěte.

Pokojíček pro miminko

Zde je zařazeno několik ucelených řad pro ty nejmenší. U všech řad pak najdete dětské postýlky, dětské rostoucí postýlky, dětské houpací postýlky, dětské postýlky s přebalovacím pultem, dětské skříně s nastavitelnou výškou úchytek a nízkými policemi pro snadnou dostupnost i menších dětí, dětské psací stolky a dětské multifunkční stolky, které umožní menším dětem jednodušší práci s výchovnými pomůckami a hračkami a také velké množství dětských komod, skříněk a nik pro snadnější přístup a přehledné uspořádání všeho potřebného.

pokojicek-pro-miminko-s-rostouci-postylkou-natura-baby_1

Dětské pokoje

V této kategorii nepřehlédněte dva opravdu unikátní dětské pokojíčky Montes White a Montes Natural. Tyto dva dětské pokojíky byly navrženy v souladu s nejnovějšími trendy a požadavky na dětský nábytek. Pomocí velkého množství nábytkových prvků můžete efektivně využít prostor nejen v malém dětském pokoji. Dětská vyvýšená postel s množstvím doplňků je ideálním řešením právě do menších pokojíků.

vyvysena-postel-s-uloznym-prostorem-montes-natural

Modulární nábytek 

Když už mluvíme o menších pokojích pak také nepřehlédněte modulární nábytek Studio ve třech dekorech Mocha, White a Montes Natural. S jednotlivými prvky těchto řad využijete každý kousek dětského pokoje i pokoje pro studenty. Vyvýšená postel s úložným prostorem, vyvýšená postel se schody, vyvýšená postel se stolem, vyvýšená postel do L nebo například zvýšená postel se stolem a skříní jsou jen některými možnými kombinacemi.

vyvysena-postel-se-stolem-se-skrini-white-studio